Restauracja

Menu Restauracji Pirs

Uwaga: w godz. 11:00 – 15:00, od poniedziałku do piątku, karta menu jest nieaktywna.

PRZEKĄSKI

TATAR WOŁOWY z piklami i majonezem lubczykowym42,00
KREWETKI w sezamie z selekcją sałat z dipem limonkowo cytrynowym i czosnkowymi grzankami37,00
WĄTRÓBKA DROBIOWA z karmelizowanym jabłkiem i cebulką34,00

ZUPY

ROSÓŁ Z MAKARONEM16,00
ŻUREK STAROPOLSKI 16,00
FLACZKI WOŁOWE18,00

SAŁATY

SELEKCJA SAŁAT Z KURCZAKIEM, bekonowy chips, parmezan , dressing czosnkowy36,00
SAŁATA GRECKA z vinaigrette i grzankami34,00
SELEKCJA SAŁAT z grillowanym serem haloumi i miodowo balsamicznym vinaigrette36,00

MAKARONY/ PIEROGI

SPAGHETTI CARBONARA z wędzonym boczkiem i parmezanem35,00
RAVIOLI Z RICOTTĄ i szpinakiem na maśle szałwiowym z parmezanem35,00
GNOCCHI Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ pieczarkami portobello w sosie z grzybów leśnych, świeżym parmezanem i rukolą36,00
PIEROGI Z KACZKĄ z musem z aronii36,00
PIEROGI Z ŁOSOSIEM i świeżym ogórkiem w sosie koperkowym35,00
PYZY Z PĘCZOTTO Z KURKAMI, szparagami i burakami w emulsji śmietanowej z cydrem35,00

DANIA GŁÓWNE

KOTLET SCHABOWY z kostką, młode ziemniaki ze świeżym koprem, młoda kapusta46,00
DE VOLAILLE z masełkiem tymiankowym, ziemniaki puree, mizeria43,00
BURGER W MAŚLANEJ BUŁCE z warzywami i bekonowym chipsem, frytki, sos majonezowy z chilli45,00
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z SOSEM KURKOWYM na plackach ziemniaczanych, buraczki zasmażane 48,00
PIERŚ KACZKI SOUS VIDE z sosem porto, młode ziemniaki ze świeżym koprem, młoda czerwona kapusta z żurawiną58,00
PIERŚ KURCZAKA KUKURYDZIANEGO z sosem z pieczonej papryki, gnocchi podsmażane na maśle, szparagi43,00
STEK Z POLĘDWICY z sosem cafe de paris, ziemniakami francuskimi pieczonymi w maśle z rozmarynem, szparagi z cebulką cipolle68,00
FISH & CHIPS z halibuta w tempurze, frytki, sos tatarski, selekcja sałat z dipem limonkowo cytrynowym62,00
PIECZONY ŁOSOŚ na musie z aronii z młodymi ziemniakiami, fenkuł ze szparagami na maśle62,00
ŻEBERKA MARYNOWANE W CYDRZE z ziemniakami francuskimi pieczonymi w maśle z rozmarynem, palona kapusta zasmażana45,00

DLA MALUCHÓW

POMIDOROWA Z MAKARONEM15,00
KOTLECIKI DROBIOWE Z FRYTKAMI I MIZERIĄ27,00
SPAGHETTI BOLOGNESE z mozzarellą27,00

Dla grup od 4 osób doliczamy serwis 10%.

DESERY

SUFLET CZEKOLADOWY z gałką loda waniliowego25,00
LODY Z OWOCAMI i bitą śmietaną25,00
DOMOWA SZARLOTKA z pieca z gałką loda waniliowego25,00
BEZA Z BITĄ ŚMIETANĄ i owocami frozen25,00

NAPOJE GORĄCE

HERBATA RICHMONT14,00
KAWA ESPRESSO10,00
KAWA LATTE16,00
KAWA MROŻONA18,00

NAPOJE ZIMNE

PEPSI, 7UP, WODA0,2l / 8,00
SOK pomarańczowy, jabłko0,2 l/ 8,00
SOK ze świeżych pomarańczy0,3 l/ 18,00
LEMONIADA0,3 l/ 10,00
LEMONIADA 1,7 l/ 33,00
KOMPOT OWOCOWY0,33 l/ 10,00

PIWO/ WINO/ WÓDKA

HEINEKEN keg0,5 l/ 15,00
TYSKIEbutelka 0,3 l/ 8,00
DESPERADOS, SOMERSBYbutelka 0,5 l/ 12,00
LECH 0%butelka 0,3 l/ 10,00
WYBOROWAbutelka 0,5 l/ 80,00
J.A. BACZEWSKIbutelka 0,5 l/ 100,00
JAKOB’S CREEK (półwytrawne Australia)butelka 0,75 l/ 80,00
BORDEAUX (wytrawne Francja)butelka 0,75 l/ 95,00

WHISKY

JOHNNIE WALKER RED14,00/ 50 ml
JOHNNIE WALKER BLACK17,00/ 50 ml
BALANTINE’S14,00/ 50 ml
GRANT’S16,00/ 50 ml
JACK DANIEL’S17,00/ 50 ml
CHIVA’S16,00/ 50 ml


Jesteśmy beneficjentami Tarczy 2.0

Kontakt

Willa & Restauracja
WILLA PIRS s.c.
ul.Regulska 40
02-495 Warszawa - Ursus

Nr konta:
PARIBAS
93 1750 0012 0000 0000 2033 1957

Nasza strona korzysta z plików cookies. Szczegóły w dokumencie Polityka prywatności