Restauracja – Ursus

Menu Restauracji Pirs

Uwaga: w godz. 11:00 – 15:00, od poniedziałku do piątku, karta menu jest nieaktywna.

PRZEKĄSKI

TATAR WOŁOWY z piklami i majonezem lubczykowym38,00
KREWETKI w sezamie z selekcją sałat z dipem limonkowo cytrynowym i czosnkowymi grzankami35,00
WĄTRÓBKA DROBIOWA z karmelizowanym jabłkiem i cebulką30,00

ZUPY

ROSÓŁ Z MAKARONEM15,00
ŻUREK STAROPOLSKI 16,00
FLACZKI WOŁOWE16,00

SAŁATY

SELEKCJA SAŁAT Z KURCZAKIEM LUB KREWETKAMI , bekonowy chips, parmezan , dressing czosnkowy34,00/36,00
SAŁATA GRECKA z oliwą z oliwek i grzankami28,00

MAKARONY/ PIEROGI

SPAGHETTI CARBONARA z wędzonym boczkiem i parmezanem32,00
GNOCCHI Z KURCZAKIEM ,suszonymi pomidorami i parmezanem w sosie serowym33,00
GNOCCHI Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ pieczarkami portobello w sosie z grzybów leśnych, świeżym parmezanem i rukolą33,00
PIEROGI Z KACZKĄ z musem z pasternaka i gruszki, demi glace z jagodami goi29,00
PIEROGI Z ŁOSOSIEM i świeżym ogórkiem w sosie koperkowym29,00
PYZY Z PĘCZOTTO Z KURKAMI, pieczoną dynią i burakami w emulsji śmietanowej z cydrem30,00

DANIA GŁÓWNE

SZNYCEL WIEPRZOWY z sadzonym jajkiem i parmezanem, frytki, sałatka z pomidora z cebulką39,00
DE VOLAILLE z masełkiem tymiankowym, ziemniaki puree, marchewka na maśle z chilli i czosnkiem39,00
BURGER W MAŚLANEJ BUŁCE z warzywami i bekonowym chipsem, frytki, sos majonezowy z chilli38,00
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z SOSEM KURKOWYM na plackach ziemniaczanych, buraczki zasmażane 43,00
KARKÓWKA Z GRILLA z portobello zapiekana serem wędzonym, ziemniaki opiekane, sałatka z korniszonów39,00
PIERŚ KURCZAKA KUKURYDZIANEGO z sosem z pieczonej papryki, gorczycowymi ziemniakami puree, brukselka, dynia na maśle
39,00
KACZKA PO STAROPOLSKU z demi glace z jagodami goi , ziemniaki pieczone w maśle, marchewka glazurowana 49,00
FISH & CHIPS z halibuta w tempurze, frytki, sos tatarski, selekcja sałat z dipem limonkowo cytrynowym52,00
PIECZONY ŁOSOŚ na musie z pietruszki z kluseczkami z batatów, palony kalafior i fasolka szparagowa na maśle52,00
ŻEBERKA MARYNOWANE W CYDRZE z ziemniakami francuskimi pieczonymi w maśle z rozmarynem, palona kapusta zasmażana39,00
STEK Z POLĘDWICY z sosem cafe de paris, ziemniakami francuskimi pieczonymi w maśle z rozmarynem, fasolka szparagowa na maśle58,00

DLA MALUCHÓW

POMIDOROWA Z MAKARONEM15,00
KOTLECIKI DROBIOWE Z FRYTKAMI I MIZERIĄ22,00

Dla grup od 6 osób doliczamy serwis 10%.

DESERY

SUFLET CZEKOLADOWY z gałką loda waniliowego22,00
KRUCHA TARTALETKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ i sorbetem cytrynowym22,00
DOMOWA SZARLOTKA z lodami waniliowymi22,00

NAPOJE GORĄCE

HERBATA RICHMONT14,00
KAWA ESPRESSO10,00
KAWA LATTE16,00
KAWA MROŻONA18,00
HERBATA ZIMOWA16,00

NAPOJE ZIMNE

PEPSI, 7UP, WODA0,2l. 8,00
SOK pomarańczowy, jabłko0,2l. 8,00
SOK wyciskany z pomarańczy0,3l. 18,00
LEMONIADA0,3l. 10,00
LEMONIADA 1,7l. 33,00

PIWO/ WINO/ WÓDKA

HEINEKEN keg 0,5l. 15,00
TYSKIEbutelka 0,3l. 8,00
DESPERADOS, SOMERSBYbutelka 0,5l. 12,00
LECH 0%butelka 0,3l. 10,00
WYBOROWAbutelka 0,5l. 80,00
J.A. BACZEWSKIbutelka 0,5l.100,00

JAKOB’S CREEK (półwytrawne Australia)
butelka 0,75l. 80,00
BORDEAUX (wytrawne Francja)butelka 0,75l. 95,00

WHISKY

JOHNNIE WALKER RED 14,00/ 50ml
JOHNNIE WALKER BLACK 17,00/ 50ml
BALANTINE’S14,00/ 50ml
GRANT’S16,00/ 50ml
JACK DANIEL’S17,00/ 50ml
CHIVA’S16,00/ 50ml


Jesteśmy beneficjentami Tarczy 2.0

Kontakt

Willa & Restauracja
WILLA PIRS s.c.
ul.Regulska 40
02-495 Warszawa - Ursus

Nr konta:
PARIBAS
93 1750 0012 0000 0000 2033 1957

Nasza strona korzysta z plików cookies. Szczegóły w dokumencie Polityka prywatności