Restauracja – Ursus

Menu Restauracji Pirs

Uwaga: w godz. 11:00 – 15:00, od poniedziałku do piątku, karta menu jest nieaktywna.

PRZEKĄSKI

TATAR WOŁOWY z piklami i majonezem lubczykowym42,00
KREWETKI w sezamie z selekcją sałat z dipem limonkowo cytrynowym i czosnkowymi grzankami37,00
WĄTRÓBKA DROBIOWA z karmelizowanym jabłkiem i cebulką34,00

ZUPY

ROSÓŁ Z MAKARONEM16,00
ŻUREK STAROPOLSKI 16,00
FLACZKI WOŁOWE18,00

SAŁATY

SELEKCJA SAŁAT Z KURCZAKIEM, bekonowy chips, parmezan , dressing czosnkowy36,00
SAŁATA GRECKA z vinaigrette i grzankami34,00
SELEKCJA SAŁAT z grillowanym serem haloumi i miodowo balsamicznym vinaigrette36,00

MAKARONY/ PIEROGI

SPAGHETTI CARBONARA z wędzonym boczkiem i parmezanem35,00
RAVIOLI Z RICOTTĄ i szpinakiem na maśle szałwiowym z parmezanem35,00
GNOCCHI Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ pieczarkami portobello w sosie z grzybów leśnych, świeżym parmezanem i rukolą36,00
PIEROGI Z KACZKĄ z musem z aronii36,00
PIEROGI Z ŁOSOSIEM i świeżym ogórkiem w sosie koperkowym35,00
PYZY Z PĘCZOTTO Z KURKAMI, szparagami i burakami w emulsji śmietanowej z cydrem35,00

DANIA GŁÓWNE

KOTLET SCHABOWY z kostką, młode ziemniaki ze świeżym koprem, młoda kapusta46,00
DE VOLAILLE z masełkiem tymiankowym, ziemniaki puree, mizeria43,00
BURGER W MAŚLANEJ BUŁCE z warzywami i bekonowym chipsem, frytki, sos majonezowy z chilli45,00
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z SOSEM KURKOWYM na plackach ziemniaczanych, buraczki zasmażane 48,00
PIERŚ KACZKI SOUS VIDE z sosem porto, młode ziemniaki ze świeżym koprem, młoda czerwona kapusta z żurawiną58,00
PIERŚ KURCZAKA KUKURYDZIANEGO z sosem z pieczonej papryki, gnocchi podsmażane na maśle, szparagi43,00
STEK Z POLĘDWICY z sosem cafe de paris, ziemniakami francuskimi pieczonymi w maśle z rozmarynem, szparagi z cebulką cipolle68,00
FISH & CHIPS z halibuta w tempurze, frytki, sos tatarski, selekcja sałat z dipem limonkowo cytrynowym62,00
PIECZONY ŁOSOŚ na musie z aronii z młodymi ziemniakiami, fenkuł ze szparagami na maśle62,00
ŻEBERKA MARYNOWANE W CYDRZE z ziemniakami francuskimi pieczonymi w maśle z rozmarynem, palona kapusta zasmażana45,00

DLA MALUCHÓW

POMIDOROWA Z MAKARONEM15,00
KOTLECIKI DROBIOWE Z FRYTKAMI I MIZERIĄ27,00
SPAGHETTI BOLOGNESE z mozzarellą27,00

Dla grup od 4 osób doliczamy serwis 10%.

DESERY

SUFLET CZEKOLADOWY z gałką loda waniliowego25,00
LODY Z OWOCAMI i bitą śmietaną25,00
DOMOWA SZARLOTKA z pieca z gałką loda waniliowego25,00
BEZA Z BITĄ ŚMIETANĄ i owocami frozen25,00

NAPOJE GORĄCE

HERBATA RICHMONT14,00
KAWA ESPRESSO10,00
KAWA LATTE16,00
KAWA MROŻONA18,00

NAPOJE ZIMNE

PEPSI, 7UP, WODA0,2l. 8,00
SOK pomarańczowy, jabłko0,2l. 8,00
SOK ze świeżych pomarańczy0,3l. 18,00
LEMONIADA0,3l. 10,00
LEMONIADA 1,7l. 33,00
KOMPOT OWOCOWY0,33l.10,00

PIWO/ WINO/ WÓDKA

HEINEKEN keg 0,5l. 15,00
TYSKIEbutelka 0,3l. 8,00
DESPERADOS, SOMERSBYbutelka 0,5l. 12,00
LECH 0%butelka 0,3l. 10,00
WYBOROWAbutelka 0,5l. 80,00
J.A. BACZEWSKIbutelka 0,5l.100,00

JAKOB’S CREEK (półwytrawne Australia)
butelka 0,75l. 80,00
BORDEAUX (wytrawne Francja)butelka 0,75l. 95,00

WHISKY

JOHNNIE WALKER RED 14,00/ 50ml
JOHNNIE WALKER BLACK 17,00/ 50ml
BALANTINE’S14,00/ 50ml
GRANT’S16,00/ 50ml
JACK DANIEL’S17,00/ 50ml
CHIVA’S16,00/ 50ml


Jesteśmy beneficjentami Tarczy 2.0

Kontakt

Willa & Restauracja
WILLA PIRS s.c.
ul.Regulska 40
02-495 Warszawa - Ursus

Nr konta:
PARIBAS
93 1750 0012 0000 0000 2033 1957

Nasza strona korzysta z plików cookies. Szczegóły w dokumencie Polityka prywatności